Bakat Kladdkaka
Av Yvonne Andersson - 3 december 2009 23:10
Minns inte riktigt men detta recept är nog hämtat från ett TV-program.
Kanske Leilas
Sätt ugnen på 150 grader
Smörj och bröa en brödform på 24 cm diameter
Smält 50 g. smör
Tillsätt 1/2 dl. fin rapsolja
Vispa 2 ägg, 2 dl strösocker och 1 dl farinsocker så det blir ljust och pösigt.
Rör ihop med den ljumma fettblandningen.
Blanda ihop 2 1/2 dl vetemjöl, 4 msk kakao av god kvalitet, 2 tsk bakpulver,
1 tsk vaniljsocker och 1 nypa salt och vänd ner det i smeten.
Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och stick ner 50 gr. mörk 70% kvalitetschoklad i grovt brutna bitar.
Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
NJUT!
Publicerat i: Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar