tisdag 11 september 2012

Tomatsås

Kokat tomatsås eftersom jag inte hinner äta upp alla tomaterna som nu mognar i rasande fart.
Blir gott att ta fram i vinter.

  • 1,3 kg solmogna tomater
  • 3 st lökar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 2 st lagerblad
  • 1 msk strösocker
  • salt och peppar
  • 2 msk balsamnvinäger
  • 4 msk färsk oregano eller 1 msk torkad.
  • Tillagning:

    Skär upp tomaterna och rensa fästet.
    Finhacka löken och skiva vitlöken i tunna skivor.
    Fräs vitlök och gul lök i en fin olivolja tills löken blir gyllenbrun.
    Försiktig så att den inte bränns!
    Rör ner de skurna tomaterna, lagerblad, socker, salt, peppar och vinäger.
    Allt ska nu koka på låg värme tills såsen blir krämig och tjock.
    Detta brukar ta ungefär en timme.
    När såsen är klar så smular du ner oregano i kastrullen och låter den stå i ca 20 minuter.
    Färdig att servera! eller att frysa in.

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar