måndag 30 november 2009

Provbakat med Sukrin

Provbakat med Sukrin

Av Yvonne Andersson - 30 november 2009 22:35
I dag har jag experimenterat genom att baka Mandelkakor och Nötkakor utan mjöl med Sukrin ist. för socker, och de fick godkänt men jag skrev inte något exakt recept.
Sedan gjorde jag mera Ischoklad samt bakade 2 sorters Kokoskakor med olika sorters socker.
Dessutom bakade jag Hallongrottor med Rabarberkola i mitten istället för Hallonsylt och så bakade jag stora Muffins med Mandelmassa i, vilka inte finns med på bild.

Rabarberkola
Ca 300 g rabarber (bara stjälkarna)
1 dl ljus sirap
1/2 dl strösocker
10 gröna kardemummakapslar eller 1 kanelstång eller 1 vaniljstång

Skala av de yttersta lagren på rabarbern och skär sedan stängerna i mindre bitar. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med sirap, socker och vald smaksättning.
Låt koka på svag värme tills rabarbern har blivit mjuk och det har blivit en mörk, kolaliknande sås i ca 1 timme men jag hade mycket svag värme.
Rör om då och då. Servera den varm till vaniljglass men den är även god till andra rätter eller på musli!

I kväll har jag avfrostat frysen och städat den. så jag får plats med Bullar, Rulltårta, Chokladrutor osv.
Publicerat i: Mat, dryck och Hälsa - Recept

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar