Struvor
Av Yvonne Andersson - 29 november 2009 19:26

Så här gjorde jag:
Jag blandade samman 1 ägg, 2,5 dl mjölk, 150gr siktat dinkelmjöl, 2tsk sukrin och 0,5 dl porter.
Smeten fick stå och svälla ca 1 timme.
Tillagning: Jag värmde upp 500 gr kokosfett i en liten kastrull och där fick Struvjärnet bli riktigt varmt.
Det varma struvjärnet doppade jag till 2/3 djup, ner i smeten och sedan ner i fettet där de fick koka tills de fått en vacker färg.
Sedan lät jag dem rinna av på massor av hushållspapper och doppade struvans öppna sida i sukrin (socker).
Lustigt, men plötsligt kom jag ihåg var struvreceptet fanns.
Måste göra det senare.
Man vispar lätt 1 ägg och 3 äggvitor med 1,5 dl socker.
Tillsätter 120 gr (2dl) vetemjöl.
Vispa sedan 3 äggvitor till lätt skum och rör ner dem i smeten.
Tillagning kan göras som i föregående recept med ett struvjärn.
Har man inget Struvjärn kan man slå smeten i en tratt och ringla ca 1 msk stora smetklattar ner i den inte allt för heta oljan. Låt dem rinna av och njut.
Publicerat i: Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar